Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две

...
Бившият депутат Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две
Коментари Харесай

Бивш депутат е обиран вече седем пъти

 Бившият народен представител Дянко Марков е станал жертва на седем обира за две години. Ветеранът от Втората международна война и щерка му са подали сигнали в полицията за четири от набезите в дома му. Нито едно от закононарушенията не е разкрито.

Дянко Марков е на 97 години. Придвижва се мъчно, едвам чува, а зрението му е повредено. Не помни с детайлности всички кражби в дома си, само че последния споделя в елементи. Крадецът почукал на вратата му и се показал за внук на негов другар.

,,Разбира се, освен това удостоверение аз го пуснах. След като влезе, той запречи вратата и стартира да разхвърля цялата конюнктура в моя дом``, описа Марков пред Нова телевизия.

Престъпникът намерил единствено 50 лв. и, по думите на Марков, се ядосал.

,,Първо ми сподели " Сядай там “, с отвертката ми раздра сухожилието и окървави десния ми крак``, уточни той.

Няколко месеца преди този момент някогашният народен представител бил навестен в дома си от дама, която желала да купи от книгите му.

,,Тя ми даде да пия бира, само че очевидно имаше приспивателно в нея. Два часа бях в безсъзнание, това е доста огромно насилие``, сподели още Дянко Марков.

Тогава изчезнали 1 500 лв., готови за ремонт на покрива. Дъщерята на Дянко Марков – Мая Маркова, се обадила на телефон 112.

,,Признавам, че не за всички кражби сме подавали сигнали в полицията``, сподели тя. Причината е, че след четири сигнала няма нито един оголен грабеж.

Според дъщерята на Дянко Марков крадците са привлечени от влошеното здравословно положение на баща ѝ. Не ги тормозил даже фактът, че живее в центъра на София и то на висок етаж. В три от случаите крадците се представяли за инкасатори.

Освен пари от вкъщи на Дянко Марков са изчезнали и два ордена за смелост.

От управлението на Министерство на вътрешните работи ревизират случая.

,,Вчера материалът постъпи при мен. Аз съм го разпоредил на Столична дирекция на вътрешните работи, откакто те извършат своята инспекция, шефът, откакто извърши инспекция по водените досъдебни производства и водените преписки, ще ми рапортува и тогава ще дам цялостна информация``, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

С Дянко Марков ме срещна интереса към тези хора. Те са бранили родината и в този момент са сложени в това състояние.

За случая описа писателят и драматург Захари Карабашлиев, който в собствен пост в обществените мрежи разказа историята на 97-годишния деец от Втората международна война и някогашен народен представител Дянко Марков, обиран седем пъти за последните две години. "

Този човек е съвсем кьорав, само че е доста горделив и помни доста. Трябва да го чуете по какъв начин рецитира свои стихотворения. След 9 септември е бил политически пандизчия. Разстрелват татко му като куче. Трябва да помислим какво се случва с тези хора. Защо казусът би трябвало да стигне до медиите, с цел да се намеси полицията и основният секретар да дава обещание помощ? Този човек е обиран седем пъти в центъра на София. Аз не мога да си показва какво тогава се случва в по-малките обитаеми места. Там несъмнено е ужасно. Апелът ми към институциите е да стартират да си правят работата. Имаше предложение да съберем пари и да сложим СОТ на Дянко, само че той е кьорав и по какъв начин ще натисне тези дребни копчета. Два от обирите са осъществени от подправени инкасатори. Трябва да се вземат някакви ограничения ", прикани Карабашлиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР